350 полицаи да пазят метростанциите в София  при положение, че

...
350 полицаи да пазят метростанциите в София  при положение, че
Коментари Харесай

Борис Бонев поиска метрото да остане без охрана. Обясниха му, че е обект от национално значение

350 служители на реда да пазят метростанциите в София  в случай, че Следствен отдел към окръжна прокуратура има лична охранителна фирма  - „ Егида “ – считам за разхищаване. Това съобщи по време на изключителната сесия на Следствен отдел към окръжна прокуратура общинският консултант Борис Бонев. Той насочи апел служителите на реда да излезли на терен и да се грижат за сигурността по пътищата.

„ Моля ви, служителите на реда с сектор „ Общинска полиция “ вместо да пазят метрото през нощта дано да пазят хората “, разпали се Бонев. Той не остана удовлетворен от образованието на чиновниците на реда - били извършители постоянно, спирали в бус ленти и велоалеи, с цел да си купят храна.

Служебният министър Демерджиев изясни на общинаря, че доста му се желае и тези 350 и останалите 150 служители на реда да излязат по улиците, само че законът задължава да има защита на тези стратегически обекти

Реплика към Бонев оправи и ръководителят на СОС Георги Георгиев: „ Не послушахте съвета да не изпадаме в политически разправии. Преди 2 седмици ни критикувахте защшо вършим работата на полицията, която не си прави работата. Днес сте не запомнил тези свои тези. По мотив казаното за метрото – това е обект от националата сигурност и това не е решение на Фандъкова, а има закон “, изясни му Георгиев. По думите му в метрото дневно се движат по 350 000 индивида и полицията е там да следи реда

„ Абсолютно популистка и аматьорска теза, която цели да ни отвлече вниманието. Да оставим метрото без защита, с цел да има повече служители на реда на улицата. Не е съществено това “, заключи Георгиев. 

Припомняме, че метрото стана обект от голяма важност за националната сигурност през 2009-та година като част от сериозната инфраструктура на страната.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР